Cercetașii României - CL Suceava 

Telefon: 0758371523 

 Email: cltinutulfagilor@gmail.com

FESTIVALUL LUMINII 2021, editia aVIIIa

 

,,Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”

 

Acest proiect de tradiție al cercetasilor, a apărut în anul 2004 la inițiativa unor cercetași din Cluj, care și-au dorit să facă uitate grijile de zi cu zi, chiar și pentru câteva ore, să aducă un zâmbet pe buzele cetățenilor și să implice comunitatea într-un eveniment prin care fiecare se putea manifestă liber, prin artă, joacă sau alte modalități. Festivalul a fost îmbrățișat ulterior de cercetași din toată țară, ajungând la Suceava pentru prima dată în anul 2014, anul acesta serbând cea de-a opta ediție.

Evenimentul organizat de cercetașii din cadrul Centrului Local “ Ținutul Fagilor Suceava ”, va avea loc în acest an pe data de 5 iunie 2021, între orele 16-22, în trei locații: în Parcul “Trei Bărboși”, în Parcul Tătărași și în Parcul Central din Suceava. Festivalul reuşeşte sã adune la un loc eforturile și munca membrilor comunității sucevene: copii, tineri, părinți, profesori, voluntari și ONG-uri, dar și a altor cetățeni.

Cercetașii suceveni vor aprinde anul acesta aproximativ 3000 de gulgute, acele cutiuțe din hârtie de diferite culori și mărimi, care au menirea de a aduce o fărâmă de speranța și bucurie în sufletele sucevenilor, făcându-i să uite de griji și de agitația zilnică. Deasemenea, în cele trei locații vor avea loc ateliere și jocuri pentru toate vârstele, schimburi de carte, totodată, participanții având ocazia de a asculta muzică bună și autentică și de a achiziționa obiecte handmade confecționate de cercetașii din Suceava.

“Festivalul Luminii ” are scopul de a opri timpul în loc, invitându-ne să privim asupra bucuriilor din viața noastră și asupra momentelor frumoase. Evenimentul unește astfel idei , perspective și oameni, amintindu -ne de frumos și de lumina în adevăratul sens al cuvântului, invitându-ne să ne valorificăm timpul și să contribuim cu mic cu mare la însuflețirea orașului nostru .“Festivalul Luminii ” are scopul de a opri timpul în loc, invitându-ne să privim asupra bucuriilor din viața noastră și asupra momentelor frumoase. Evenimentul unește astfel idei , perspective și oameni, amintindu -ne de frumos și de lumina în adevăratul sens al cuvântului, invitându-ne să ne valorificăm timpul și să contribuim cu mic cu mare la însuflețirea orașului nostru .

Netedu David,membru CL “Tinutul Fagilor”

 

Regăsiți mai jos câteva dintre articolele ce au legătură cu Festivalul Luminii 2021. Mulțumim pe această cale partenerilor media.

 

Emisiunea TV : în curtea școlii /

 Interviul acordat pentru postul de televiziune Bucovina TV

 

Written by Administrator
Category:

Activități cercetășești 2011-2014                                                   

 

Dacă înțeleg bine, cercetășia are scopul frumos de a scoate pe școlari din cercul lucrurilor scrise pentru a-i pune înaintea lucrurilor văzute. (Nicolae Iorga)

            Cercetășia este o mișcare mondială a copiilor și adolescenților, recunoscută în peste 150 de țări,  și are cca 25 milioane de membri,  dornici să-și cultive cele mai alese calități umane:  să fie puternici, curajoși, inteligenți, pricepuți, să cunoască farmecul prieteniei adevărate. Scopul activităților cercetășești este acela de a-ți descoperi propria persoană, iar finalitatea procesului este un/o tânăr(ă) capabil(ă) să ia decizii personale, să îşi organizeze viaţa şi să-şi asume consecinţele propriilor decizii, să-şi respecte şi să ducă la bun sfârşit angajamentele.

            La Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava s-au constituit 3 patrule de lupișori (24 elevi din clasele primare), îndrumați de 3 lideri : Carmen Netedu, Dorina Fărtăiș, Liliana Scolobiuc, membri activi în Organizația Națională Cercetașii României, Filiala Suceava.  Începând din luna octombrie 2010 au fost planificate, coordonate și desfășurate săptămânal activități cercetășești. Printre acestea se numără:

  • Înscrierea membrilor și planificarea calendarului de activități, începând cu anul 2010, pentru fiecare an;
  • Coordonarea și însoțirea copiilor cercetași in activități de Orientare și cunoaștere a comunității locale;
  • Coordonarea  liderilor adulți din cadrul ramurii de vârsta 6-10 ani;
  • Strângere  și donație de haine și alimente sinistraților (azil Sf.Ioan)/ 10 saci de haine si mai multe pachete de alimente)
  • Coordonarea și însoțirea copiilor în campuri (tabere) locale și naționale: Camp Regional “Jungla prieteniei”, Iași, 2011; Camp Național “Centenarul Cercetășiei”, 2013, București; Camp Local, Adâncata, 2013; Camp Local “Legile Cercetașilor”, Poiana Micului, 2014; Campul Național, Făgăraș, 2014;
  • Planificarea si coordonarea expoziței “Zilele Cercetășiei”, 2014, în parteneriat cu Biblioteca Județeana “I.G.Sbiera”, Suceava
  • Planificarea si realizarea activităților săptămânale de dezvoltare a spiritului de echipă, a atenției, a concentrării, a dezvoltării personale fizice, intelectuale și spirituale a grupului de cercetași – lupișori
  • Coordonarea Atelierelor de “Jocuri Cercetășești” din cadrul Festivalului Luminii, Suceava, 2014.

Au mai desfășurat activități cu lupișorii următorii lideri: Grădinariu Adriana, Guriță Oana, Muntean Adriana, Anca Honceriu.

 O lume cu indivizi împliniţi pe plan personal, spiritual şi social este o lume mai bună.

Acțiune umanitară- Bogdănești- 2011

ACTIVITĂȚI CERCETĂȘEȘTI- 2013

 

DEPUNEREA PROMISIUNII 22 februarie 2011

 

JUNGLA PRIETENIEI- Iași

 

 Proiect local ASCULTĂ, PRIVEȘTE, PREȚUIEȘTE!

 

CAMP LOCAL Adâncata 2013

 

TÂRGUL DE CRĂCIUN 2013

 

CAMP LOCAL Poiana Micului 2014

 

CAMP NAȚIONAL CENTENARUL CERCETĂȘIEI 2013 - Mogoșoaia

 

FESTIVALUL LUMINII 2014

 

 

CAMPUL NAȚIONAL DE LUPIȘORI Drăguș- Brașov- 2014

Design by: www.diablodesign.eu